Zenekar

A művészekben valamiféle érzékeny hártya működik, mely érzékeli a világ és az emberi belső leheletszerű mozzanatait is. A zenekar zenészei efféle rezzenéseket és rezdüléseket kívánnak felerősíteni, értelmezni és továbbadni a zene nyelvén. A Membrán repertoárja jelenleg két költői verskoncertből és egy gyerekműsorból áll. Lélekrezonáns zene.

Tagok

Fodor Miklós – fuvola, furulya, ének

Sokoldalú művészegyéniség, költő, esszéista, kritikus, fuvolista, zeneszerző, zenetanár. 2003 óta foglalkozik XX–XXI. századi magyar költők műveinek megzenésítésével, zenés interaktív gyerekműsorok írásával és előadásával, magyar és ír népzenei feldolgozásokkal különböző saját alapítású zenekarokban (Túlpart, Irish Wave, Membrán, Ellenanyag). A Túlpart együttessel két lemeze is megjelent, kiadás alatt a harmadik. Esszéi, kritikái, versei 2000-től jelennek meg irodalmi folyóiratokban: Hitel, Kortárs, Magyar Napló, Győri Műhely, Napút, Palócföld, Bárka, Ambrózia és mások.

Brátán Vera – ének, furulya

Énekes, tipográfus-dizájner. Gyerekkori zenetanulmányai után, már felnőttként kezdett hangképzést tanulni, folyamatosan képzi magát. 2006–2016-ig tagja a Lighthouse zenekarnak, mely finom zenei megközelítésű, kelta és magyar népzenei gyökerű világzenét játszott. Velük két lemezt készített, neves szólistákkal dolgozott, népdalfeldolgozási versenyt nyert, dalaik több országos rádió műsorában felbukkannak. Különböző formációkban (Membrán, CantoDrum, Art Kalahári) és szólóban több száz alkalommal csendült már fel érzékeny, lélekteli éneklése külföldi és magyar koncerttermekben, templomokban, klubokban, fesztiválokon, kiállításmegnyitókon és tévéfelvételeken.

Mády Kálmán – ütőhangszerek

A fúziós jazz és a népzene világából érkezett, ahol egyéni stílusú dobos- ütőhangszeresként van jelen. Már korai éveiben szerepelt nemzetközi jazz fesztiválokon, Dunquerque-ben, Karlovy Varyban. Meghívott zenészként a legismertebb hazai előadókkal is játszhatott (Grencsó István, Lantos Zoltán, Gerendás Péter, Varga János és mások), de saját projektje is díjnyertes lett. Közel húsz lemezen szerepel előadóként, többen társszerzőként is. Zenei megközelítése számos dobfesztivál meghívást is eredményezett (Dobosok Farsangja, Dob-Ban fesztivál). Kreatív alkatánál fogva szívesen csatlakozik újító szellemű társulatokhoz.

Fodor Péter – akusztikus gitár

Gitáros, énekes, fiatal tehetség. Részvétele a zenekarban érzékeny, korához képest szokatlanul érett muzikalitásának köszönhető.

Haász Veronika – zongora

2001-ben zongoratanár-kamaraművész diplomát szerez a Debreceni Egyetem Konzervatóriumában, majd ugyanitt 2003-ban zongoraművész diplomát. Tanárai voltak többek között Falvai Sándor, Gulyás István, Eckhardt Gábor és Szokolay Balázs. 2002 óta tanít különböző állami zeneiskolákban. A Hedda Jazz trió, a Ben Hayamim és az Ellenanyag tagja.